На 5-6 февруари 2015 г. в Габрово се проведе първият Креативен лагер

На 5-6 февруари 2015 г. в Габрово се проведе първият Креативен лагер, организиран по инициатива на ръководството и учителите по икономически дисциплини в Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ и с подкрепата на Джуниър Ачийвмънт България. Участие в него взеха 25 ученици, обучаващи се по програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България, представители на учебните компании: „Икономикс АД“ от ПГТ „Пенчо Семов“ , BOYAR DREAMS от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“- В. Търново и Tonics от СОУ “П. К. Яворов”- Плевен

Вдъхновението за провеждането на този лагер дойде от ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ спец. „Икономика и мениджмънт”, станали част от приключението „Креативен лагер“, което Джуниър Ачийвмънт България организира за представители на всички учебни компании от страната в Боровец през декември 2014 г. Тяхното желание бе да направят своите съученици съпричастни с атмосферата и емоцията на преживяното в Боровец.

Участниците в Креативния лагер в Габрово имаха възможност да работят с двама доброволци на Джуниър Ачийвмънт България – Димитър Иванов и Александър Белокапов. Те ги запознаха с ценни съвети за това как се презентира и продава бизнес идеята и продуктът, които са пряко приложими в работата на учебните компании. Учениците имаха възможност да споделят своите предизвикателства в учебните компании. И трите училища носеха мостри от продуктите, които разработват, и накрая на събитието бяха изправени пред не леката задача да се опитат да реализират продажби сред жителите на Габрово.

В края на събитието всички бяха убедени, че да излезеш извън зоната си на комфорт и извън обичайната си среда е сериозно предизвикателство, но е единственият път към успешното предприемачество. Събитието завърши с убеждението, че една от важните задачи на иновативните училища е да предоставят повече възможности на своите ученици да се срещат и общуват с ученици от други училища и градове. Джуниър Ачийвмънт България подкрепя и ще продължава да подкрепя подобни партньорски инициативи и в бъдеще. 

Джуниър Ачийвмънт България и Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” организираха първи креативен лагер за учебни компании по програмите на Джуниър Ачийвмънт в Габрово. Участваха Silver Tonics от СОУ „П. К. Яворов” – Плевен, Boyar Dreams от ПГ по туризъм „Д-р В. Берон” – В. Търново, Икономикс АД от ПГ по туризъм „П. Семов”- Габрово.

 Гости на лагера бяха Вера Петканчин – оперативен директор на Джуниър Ачийвмънт, Димитър Иванов и Александър Александров – доброволци по програмата на Джуниър Ачийвмънт за доброволци и ментори.

Целта на лагера бе да подпомогне всички участници да открият в себе си качествата, които притежават успешните предприемачи, да ги накара да мислят креативно как успешно да продават своя продукт.

 {gallery}22042015/kreat{/gallery}