С три първи награди за презентационни умения се върнаха учениците от Учебна компания „ЕксЕкспрес” в ПГТ „П. Семов”- Габрово

С три първи награди за презентационни умения се върнаха учениците от Учебна компания „ЕксЕкспрес” в ПГТ „П. Семов”- Габрово от първия мастър клас „Умения за бъдещето”, организиран от Джуниър Ачийвмънт и подкрепен от Хюндай България. Нека припомним, че партньорството между Джуниър Ачийвмънт България и гимназията по туризъм бележи вече няколко успешни инициативи като организацията на креативни, иновационни лагери и работа в учебна компания.

Още в началото на учебната година учениците от 10 „а” клас, специалност „Икономика и мениджмънт” се включиха в проекта на Хюндай Европа и Джуниър Ачийвмънт Европа за насърчаване на предприемаческото образование в гимназиален етап „Умения за бъдещето”/Skills for the future/.

След няколко месеца активна подготовка в часовете по Икономика на предприятието, на 28 март учениците Галин Асенов, Макс Моравски, Габриела Кунчева, Боряна Ботева, Елиза Георгиева, Ивета Христова и Десислава Георгиева показаха завидни умения за изготвяне на презентация в шоу рума на Хюндай България в гр. София.

Презентация поднесе и изпълнителният директор на Хюндай за България Сабрина Костадинова, която запозна учениците с основните фактори за успех на една компания, как се продава, как се създава имидж на марката и как се работи ефективно в екип.

Във втората част на мастър класа, разделени на екипи, учениците разработиха решение и презентация по казус „Кой вид предприемаческо поведение носи добавена стойност за компанията и за самия служител”

С първи награди за презентационни умения бяха отличени учениците Галин Асенов, Ивета Христова и Десислава Георгиева с ръководител Пенка Пенева, учител по икономически дисциплини.

Отборът си тръгна с настроение и много енергия за реализиране на нови идеи, тъй като предстои продължение на участието в проекта през месец април.

{gallery}20042016/1{/gallery}