На 28.03.2018г. в Професионална гимназия по туримъм „Пенчо Семов” 20 ученици от ІХв, Х г, Хб, ХІв и ХІІ б класове от специалности „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечинея” и „Кетъринг”, разделени на групи, се включиха в приготвяне на специално меню – „Пате от риба тон върху крутон”, „Хрупкав артишок Ала Романа с пармезанова коричка и лимонов дип”, „Козе сирене с мед и риган”, „Фарфале със сос от читири сирена и кестени”, „Ризото с мастило от сепия”, „Свинско бон филе със сос от Беарнез, карамелизирани лукчета Боретана и гарнитура от Черен ориз с масло и провансалски билки”, „Крем брюле с шамфъстък и поширани мини круши”, „Рустик ръчен хляб”. Презентацията се извърши от шеф Николай Илиев – член на асоциацията на готвачите, който наблюдаваше и наставляваше работата на учениците. Използвани продукти – подправки Кутани и сосове на Кнор. Участваха преподаватели професионална подготовка – инж. Виолетка Петрова, Наташа Тодорова, инж. Вяра Цанкова, инж. Веселин Цанков. Учениците сама презентираха ястията и десертите и организираха дегустация.