Габриела Валентин Кунчева от Професионална гимназия по туризъм-Габрово спечели първо място в Националното състезание “Най-добра бизнес идея”

Габриела Валентин Кунчева от Професионална гимназия по туризъм-Габрово  спечели първо място в Националното състезание “Най-добра бизнес идея”, организирано от просветното министерство. Форумът се проведе на 20.04.2018г.  в Пловдив в рамките на Панорамата на професионалното образование.
Габриела е  дванадесетокласничка в специалност “Икономика и мениджмънт”, а неин ръководител е госпожа Пенка Пенева, главен учител по икономически дисциплини.
 Ученичката се  състезава със свои връстници от училищата по икономика в страната, които са се класирали от 1 до 24 място на предварителната квалификация от 69 ученика. Темата на казуса, по който са работили учениците, разпределени в екипи, е  „С пари всеки може,без пари само истински можещите!“. Стартирайте бизнес с начален капитал до 1000лв, без он-лайн магазин !
Освен медал, купа, грамота и предметни награди за първото място, Габриела  получи и сертификат, с който може да кандидатства в УНСС – София, за специалност “Предприемачество” с оценка от конкурсен изпит Отличен 6.00.
 Своя предприемачески дух, освен в часовете по професионална подготовка, тя развива и чрез участието си в Ученическа компания „ЕксЕкспрес“ на “Джуниър Ачийвмънт – България,която действа на принципа на реално действащо предприятие. През 2016г.тя заедно с екипа от фирмата спечели номинация за социална иновация на изложението на учебните компании в гр. В. Търново  и достигна до финала на националното състезание “Изгряващи звезди” гр. София.
С участието си в Националното състезание  „Най-добра бизнес идея” Габриела Кунчева  представи достойно ПГТ „П.Семов“ и защити водещата  позиция на гимназията в обучението по икономика и  предприемачество.

Пожелаваме на Габриела Кунчева да прилага в  понататъшното си развитие всичко научено в специалност „Икономика и мениджмънт“ и с това достойно да защитава името на Професионалната гимназия по туризъм „П.Семов“.

{gallery}20180426{/gallery}