Учениците от ПГТ „Пенчо Семов” с второ място и купа „Кристален еделвайс”

Традиционно силно се представи отборът на ПГТ „Пенчо Семов” в провелият се край язовир „Копринка” Национален преглед на туристическите сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс”, организиран от Български туристически съюз и Министерството на образованието и науката. В надпреварата взеха участие 24 отбора от туристически дружества и училища от цяла България. За седма поредна година, единствен представител от Габровска област бе тимът на ПГТ „Пенчо Семов” – двукратен носител на приза. Състезаваха се учениците: Цветомир Цвятков, Мартин Тинчев, Георги Анков, Петър Василев, Теодора Тодорова, Виктория Стефанова и Ивета Христова с ръководител Таня Моллова - учител по физическо възпитание и спорт.

Състезанията по отделните дисциплини бяха разделени на няколко етапа: майсторско управление на велосипед, народна топка, стрелба с лък, теглене на въже, построяване на палатка, игра „Познавам ли моята България?” и изграждане на палатъчен лагер. Във всички тях седемте ученици на ПГТ се представиха отлично. Те заеха челни места, въпреки че повечето от тях участват за пръв път в такъв вид проява.

В стрелбата с лък - Теодора Тодорова и Цветомир Цвятков завоюваха първо място и заслужиха овациите на жури и публика с попаденията си от три десетки в целта. Виктория Стефанова и Цветомир Цвятков показаха техника при майсторското управление на велосипед и спечелиха първо място и златни медали. Особено оспорвана бе играта на народна топка, но волята за победа бе голяма и това донесе първа награда и купа за отбора. При скоростното разпъване на палатка учениците демонстрираха сплотеност, бързина и екипност, но се класираха на четвърто място. В дисциплината изграждане на палатъчен лагер наред с отразените туристически дейности на училището, под формата на табла и естетическа подредба, голямо впечатление на присъстващи направи карвинг изкуството върху диня.

Завоюваното второ място в комплексното класиране е достойна награда за положените целогодишни усия за възпитание на учениците в любов към природата, спортни занимания и показател за успешна работа в екип.

{gallery}20180713/2{/gallery}