На 11.10.2018г. ученици от ІХ и Х клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” посетиха Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново

На 11.10.2018г. ученици от ІХ и Х клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” посетиха Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново в Дните на отворени врати във връзка със задължителните часове по военно обучение. На място се запознаха с изложеното въоръжение и военна техника чрез професионалните коментари на бъдещите офицери. Всички желаещи можаха да я видят и да я разгледат отблизо. Присъстваха и на репетиция на тържествения ритуал по полагане на военна клетва от курсантите първокурсници.

Образователната програма бе допълнена с посещение на „Музей на восъчните фигури”, в който под формата на скулптури и стенописа са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство.

Да се докоснат до историята на България посетиха и сградата, в която е била приета Търновската конституция и разгледаха музейната експозиция „Възраждане и Учредително събрание“.

{gallery}17102018/1{/gallery}