На 26.02.2019г. се проведе училищен кръг на състезанието „Най-добър млад готвач”. В него взеха участие 7 ученици от 11 и 12 класове: Герман Ивайлов Пеев – ХІ г клас, специалност „Кетъринг”, Ивайло Христофоров Христов – ХІ г клас,специалност „Кетъринг”, Гергана Стефанова Хачерян – ХІ б клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, Ивелин Бончев Бонев - ХІ б клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, Лозан Красимиров Тодоров – ХІ б клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, Панайотис-Даниил Кацимбрас– ХІІ в клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”, Стефанна Атанасова Василева– ХІІ в клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”.

Според регламента състезателите приготвиха ястия от свинско бонфиле с трикомпонентна гарнитура и сос. Бяха изключително мотивирани, работиха с желание и проявиха много творчество и въображение. Всяко от ястията се отличаваше със собствен почерк и оригиналност. Комисия от професионалисти оцени работата на младите състезатели. На първо място се класира Гергана Хачерян, която ще представи гимназията на регионалното състезание по професии през м. март в град Велико Търново.